A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Рогатинської міської ради

Інтерактивні онлайн-дошки для дистанційного навчання та спільної роботи

Дата: 10.10.2022 15:47
Кількість переглядів: 993

Classroomscreen - безліч інструментів для навчання в одному місці. Користуватися дошкою можна безкоштовно.
Працювати в додатку можна через браузер. Він має кілька функцій:

  • можна вибрати фон, використовувати не тільки білу дошку, а й повноцінні зображення, їх можна завантажити з комп'ютера, наприклад, якщо це урок географії, на фон можна поставити карту;

  • в текстове поле можна вводити інструкції до завдань;

  • можна вибрати мову;

  • є таймер – можна встановити певний час для вирішення конкретного завдання;

  • є світлофор: учень може натиснути на червоний колір, якщо йому потрібна допомога, а вчитель може включати зелений, щоб показати початок роботи, а червоний – кінець;

  • режим малювання – для зображення можна використовувати ділянку дошки або всю її площу;

  • можна встановити дозволений рівень шуму на занятті: тиша, можливий шепіт, запитати сусіда і спільна робота.


     

Ziteboard - проста версія дошки, яка також не вимагає встановлення окремого додатка або реєстрації. Ви можете поділитися URL-адресою на вашу робочу дошку. Це посилання залишиться постійним і буде вести на дошку, на якій ви працювали. На відміну від інших дошок, Ziteboard дозволяє публікувати свої дошки в Інтернеті, де їх можуть бачити інші користувачі. Вони не мають права редагувати ці дошки або приєднуватися до роботи над ними я– тільки якщо ви запросите їх на дошку або в додаток. Таким чином, це більше презентаційна функція. Ви також можете поділитися своїм екраном з колегами так, щоб вони бачили тільки ту частину екрану, яку ви хочете показати.

• дошку відрізняє від інших унікальна функція згладжування ліній і алгоритм розпізнавання фігур. Просто намалюйте коло або квадрат, а дошка розпізнає вашу фігуру і зробить лінії рівними, щоб ваша фігура виглядала акуратно і красиво;
• модулі WordPress, Slack і навіть GoogleChrome дозволяють користувачам поєднати цей інструмент спільної роботи з тими, які вже використовуються;
• дошка доступна як платформа з ярликами, які можна налаштувати під потреби вашої команди і використовувати ті інструменти, які потрібні команді, використовувати всі переваги платформи.


 

MIRO - інтерфейс дошки хоч і англійською,та інтуїтивно зрозумілий. Дошкою можна користуватися з комп'ютера, та зі смартфона. Дозволяє створювати нескінченні дошки. На них можна завантажувати документи, таблиці, зображення, малювати схеми і графіки, створювати колажі і багато іншого. Писати пером або вводити текст зі зміною шрифту, розміру, кольору.
Можна малювати різні геометричні фігури. Можна також зберігати створені дошки як плакати в форматі зображень, файлів pdf, завантажувати як резервні копії, зберігати на GoogleДиск. Також реалізована функція збереження дошки у вигляді презентації. На дошку можна додавати стікери. Важливі ідеї залишаться на полі, користувачі зможуть записувати ідеї або коментарі, а ви – стимулювати спільну роботу і зворотний зв'язок. Є безкоштовна версія та більш розширена – платна.


 

 Аwwapp - Дошка проста у використанні на комп'ютері, планшеті і навіть на екрані мобільного телефону. Є безкоштовна версія і розширена– платна. На безкоштовному тарифі кількість гостей обмежена. Відсутній голосовий чат і завантаження PDF. Постійна реєстрація дозволяє вам зберегти дошку для майбутнього використання, але якщо не хочете цього робити, то результат роботи можна завантажити у вигляді картинки або PDF. Реєструючись на сайті, ви на 14 днів отримуєте доступ до Преміум-версії безкоштовно. Якщо після закінчення 14 днів ви повертаєтеся до базової версії, у вас залишається 3 дошки преміум-версії. Простота у використанні робить дошку доступною і для особистого користування, і для роботи над великими проектами.


 

IDroo -  інтерактивна онлайн-дошка з повним набором інструментів для введення математичних формул і малювання. Можна писати від руки, малювати лінії, криві Без’є, прямокутник, еліпс. Також присутня можливість на онлайн-дошці друкувати текст, змінюючи його колір або шрифт. Щоб запросити учасника сесії потрібно лише відправити йому посилання-запрошення. Одночасно на дошці можуть працювати кілька користувачів. А в платних версіях є можливість додавати документи і зображення, змінювати фон дошки. Розміри дошок нескінченні. Створені дошки можна зберегти в PDF-файл або зображення.


 

 Whiteboard Fox - схожа на листок із зошита з математики в клітинку, що допомагає рівно писати і малювати. Все дуже просто, а функції тільки основні – малювання, стирання, навігація і скасування намальованого. Підтримуються текст і вставка зображень, а кнопка «копіювати все» дозволяє легко захопити все на сторінці і скопіювати її в буфер обміну. Не дуже широкий функціонал, зате малюнок виходить природним і точним. Поділитися своєю дошкою і запросити учнів для участі або просто спостереження можна через сгенероване посилання. Просто надішліть цей лінк поштою чи у месседжер своїм гостям, їм залишиться тільки перейти по ній. При реєстрації на сайті можна зберігати і обмінюватися своїми дошками. Повністю безкоштовно.


 

Groupboard - дозволяє користувачам налаштовувати елементи управління адміністратора, тому ви можете налаштувати рівень доступу, навіть заблокувати користувачів або зробити дошку приватною. Вбудований відеочат відмінно підходить для швидкого спілкування прямо в самому додатку (але не безкоштовно). Користувачі можуть ділитися конитентом прямо на дошці. Для кожної дошки генерується спеціальний код, який можна вбудувати на ваш сайт для публічного доступу. Наприклад, як результат якоїсь проектної роботи. Є безкоштовна версія і платна розширена.


 

 NoteBookCast - інтуїтивно зрозуміла і абсолютно безкоштовна програма для ведення онлайн-уроків в режимі реального часу. Максимально допустима кількість учасників заняття – 10. Є лазерний покажчик, який дозволяє в реальному часі вказувати на будь-який елемент інтерактивної дошки, щоб не плутатися, колір покажчиків кожного учасника відрізняється.
Можна створювати шаблони дошок і завантажувати зображення в якості фону на задній план віртуальної онлайн-дошки. Є можливість відключати дію олівця, що особливо корисно для планшетів і комп'ютерів з сенсорним екраном. У будь-який момент можна зробити скріншот онлайн-дошки і завантажити його. На жаль, є тільки текстовий чат всередині дошки, голосовий зв'язок не підтримується. Онлайн-дошки після роботи можна зберегти.


 

Drawchat - зручний безкоштовний сервіс без реєстрації. Щоб запустити нову онлайн-дошку, потрібно натиснути «Нова дошка». Після запуску з'являється можливість включити доступ до веб-камери і мікрофону. Запросити учасників можна, відправивши їм URL-посилання, присвоєне вашої дошці. Онлайн-дошка дозволяє писати олівцем або маркером, а також малювати лінії і фігури, завантажувати PDF-файли і зображення. Статус дошки може бути публічним або приватним. Дошкою можна ділитися в соціальних мережах, а також передавати посилання за допомогою QR-коду.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора