A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Рогатинської міської ради

Прийоми формувального оцінювання: інформатична освітня галузь

Дата: 21.03.2023 10:08
Кількість переглядів: 33

Конкурс шпаргалок. Запропонуйте школярам за короткий час (наприклад, 5 хвилин) якісно, чітко та розбірливо записати на невеликому аркуші паперу всю важливу інформацію за темою уроку. Переможе той, хто відтворить свій текст якомога швидко та без помилок.

Картки. Після вивчення нової теми роздайте учням невеликі щільні картки. Попросіть їх з одного боку написати, що вони зрозуміли (основну думку, 2-3 речення), з іншого – що залишилося незрозумілим. Зберіть картки і проаналізуйте відповіді. 

Тестування з інтервальним повторенням. Цей прийом дозволить оцінити якість засвоєння навчального матеріалу та допоможе учням згадати інформацію, яку вони можуть забути. Запропонуйте школярам виконати тест з певної теми через 1 день після її вивчення, потім через 3, через 8 та через 15 днів. Порівняйте відповіді та розробіть індивідуальні завдання, які допоможуть заповнити прогалини у знаннях учнів.

Перевір себе. Запропонуйте учням самостійно виконати завдання, а потім озвучте правильні відповіді. Діти мають перевірити свої роботи та поставити знак «+» навпроти правильної відповіді та знак «–» - біля хибної. Потім учні мають підрахувати кількість правильно виконаних завдань та виставити собі оцінку. 


« повернутися

Вхід для адміністратора